KravMaGames

Een beetje uitgeslapen en toen op naar de oude jeugdgevangenis in Amsterdam zuid-oost. In de sporthal traint Inside Defense. Vandaag was daar een evenement georganiseerd door iemand die examen deed voor het CIOS. De Krav Maga Games.Ik had me een beetje door Helga om laten praten om mee te doen, want ik schatte mijn kunde niet geheel op niveau om aan deze spelen mee te doen. Maar dat bleek mee te vallen. Het stond open voor iedereen. Ik ging in ieder geval wel voor het eerst in mijn leven een gevangenis binnen. Ok, oud-gevangenis, maar daar was verder niets van te zien. Drie hoge hekken door voor je binnen bent en dan van de ene beveiligde deur naar de andere. De electronische sloten waren er dan wel afgehaald, maar er hing best nog een grimmige sfeer. In de hal verzamelde iedereen zich en na een korte introductie moesten we eerst even opwarmen. Na die opwarming werden we in drie groepen verdeeld. Op een rij staand, moest iedereen de waarde van zijn P vooruit gaan. Dus de P1’s, één stap, de P2’s, twee en de P3’s en hoger drie stappen. Ik kon lekker blijven staan 🙂 Op die manier konden ze de drie groepen een beetje goed verdelen met niveaus. Ik heb wel gezorgd dat ik bij Helga in de groep kwam. Wij bleven in de zaal achter om wat basis Krav Maga vaardigheden te oefenen. Na die training, mochten we een zaaltje opschuiven, waar we geleerd hebben om slagaderlijke bloedingen af te binden. Tegenwoordig hebben ze daar hele mooie tourniquets voor. Brede banden die je aan kon trekken en dan met een staafje op druk brengen. Een standaard klemmetje om het staafje in te hangen en klaar. Het idee dat het lichaamsdeel vervolgens meteen geamputeerd moet worden is achterhaald. Met deze systemen is er na zes uur nog steeds volledig herstel mogelijk. Ze mogen alleen, na aangebracht te zijn, door medisch personeel weer verwijderd worden. Maar dat is dan wel een beetje logisch. Bij de volgende opdracht moesten we in groepjes van drie een ruimte in waar we “iets” zouden aantreffen. Dat bleek een slachtoffer te zijn die zich met een elektrische zaag in zijn been gezaagd had. Dus eerst kijken, dan de elektriciteit van de zaag halen en dan het slachtoffer benaderen. Hij brulde, dus hij was bij bewustzijn en haalde adem 🙂 Meteen zijn been afgezet met het tourniquet en 112 laten bellen. Ondertussen verloor het slachtoffer het bewustzijn. Vanwege de beenwond hebben we hem laten liggen en regelmatig zijn ademhaling gecontroleerd. Volgen mij deden we het goed. Vervolgens weer naar de grote zaal en tegen een ander team moeten strijden om de pop te bereiken. Een voor een moesten we ons door een cordon van bewakers werken die ons tegen moesten houden. De eerste die door was, scoorde voor zijn team. Daarna een soortgelijk spelletje waarbij je uit een kring van stootkussens moest breken en weer de pop aan tikken. Tot slot moesten we allemaal een baan door de zaal afleggen. Eerst twee aanvallers afweren met drie slagen en een verdedigende actie tegen een mes. Door naar het tourniquet en dat om je been aanleggen, omdat je gewond was geraakt en aan het einde van de baan een grote gesimuleerde wond stelpen en het slachtoffer naar de andere kant van de zaal slepen. Dat onderdeel ging me het beste af 🙂 Iemand vroeg zich nog af of ik bij een BHV afdeling zat of zo. Blijkt al die training en oefening toch zijn vruchten afgeworpen te hebben… “Het” zit er wel in dus.Alles bij elkaar heeft het niet mogen baten en is mijn team als laatste geëindigd. Maar het scheelde maar één punt, wat overigens ook de voorsprong van nummer één was, dus we waren toch behoorlijk aan elkaar gewaagd. De prijs voor iedereen was een tas vol met repen 🙂 Na de afsluiting kon de organisator blij melden dat hij geslaagd was voor zijn examen opdracht, dus iedereen blij. Nog even de instructeurs bedankt, Helga gedag gezegd en wederom redelijk gesloopt richting Hillegom gereden. Met Annet nog even naar Haarlem gereden om voor mij schoenen te zoeken. Deze keer slaagde ik wel. Een paar sportschoenen voor Krav Maga in de uitverkoop en een paar normale Nike’s voor dagelijks gebruik, in de aanbieding. Dat was lekker shoppen. Nog even een kop koffie met een hazelnootschuimgebakje genuttigd en weer terug naar Hillegom. Even gehangen op de bank en toen het eten gemaakt. Aansluitend lekker de gyros opgegeten en nu lekker hangen. De hele dag wordt ik al geplaagd door een nare hoofdpijn, dus ik ga een lekker rustig plekje opzoeken.

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.