Raspberry Rail

Vanmorgen Colin weer op weg gebracht en thuis mijn werk weer opgepakt. Ik kon weer verder met de uitrol van de server. Gisteren hadden we nog wat aanpassingen in de puppet omgeving gedaan, maar we hadden dat per abuis naar de verkeerde branch gepusht. Geen drama, alleen zag die nieuwe server de waardes niet 🙂 Dus nog even naar de goede branch gepusht en zowaar de server begon zich lekker te configureren. Bij het oppakken van incidenten liep ik weer eens tegen ontbrekende rechten aan.  Ik mocht inmiddels wel het security dashboard in splunk zien, maar nog niet de status site van McAfee… Nu wil je dat ook eigenlijk niet, maar kennelijk heeft iemand in zijn dronken bij verzonnen dat we dat programma gebruiken. Maar niet getreurd, die rechten zijn zo weer aangevraagd in de iam portaal. Nu weer wachten tot de hele keten de aanvraag heeft goedgekeurd en dan kunnen we weer een stapje verder. Gelukkig bewaar in al dit soort “inwerk” dingen in een aparte mail map, zodat ik altijd een overzicht houd van noodzakelijke rechten.Aan het einde van de middag Colin weer opgepikt. Hij was vandaag met lichamelijke opvoeding wezen golfen. Jawel. Knikkeren voor mensen die te lui zijn om te bukken 🙂 Thuis nog even verder geklust met de Raspberry Pi‘s. Ik heb een stukje DIN rail in de meterkast tegen de muur geschroefd en daar de geprinte houders met Pi’s op geklikt. Nu liggen er geen losse kastjes meer op mijn NAS te rammelen. Alleen de kabels nog een beetje netjes vast maken ergens en het gaat er “professioneel” uitzien 🙂 Toen naar mams gegaan. Lekker gegeten en nog wat boodschappen uit haar auto gehaald. Ik voel me nog steeds wat grieperig, dus heb ik me maar weer afgemeld voor de Krav Maga 🙁 Volgende week moet het weer kunnen hoor! Nu thuis lekker vroeg naar bed.

About Peter Hofman 2140 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.