Inbraak statistieken

Colin naar de halte gebracht en door naar mams. Ontbeten en bijgekletst en toen even langs de dokter. Even naar de wrat onder mijn voet laten kijken. Na alles drogist middeltjes die ik geprobeerd heb, is het enige resultaat een steeds groter groeiende wrat. De assistente kon er meteen even naar kijken en heeft eerst met een super cool rond mesje het eelt er af geschraapt en toen het hart met vloeibare stikstof bestookt. Ze denkt dat het vanwege de afmeting nog wel een paar keer moet dus over twee weken wordt ik weer verwacht.Thuis eindelijk eens de pluggen aan het SDL SkyWeather station gesoldeerd en de deksel er weer op gedaan. De temperatuur/vochtigheids-sensor een aan een plug gesoldeerd, zodat die aansluiting nu ook netjes is. Na het herstarten kwam weer een nieuwe fout naar boven. Iets van een HDC1000 die niet te vinden was 🙁 Ik begin het project een beetje zat te worden. Om de ellende compleet te maken is het mooie transparante kapje van de bliksem sensor ook weggewaaid 🙁 dus die moet ik nog even beschermen met een plastic tasje. Kijken of ik dat kapje nog ergens kan terugvinden. Anders maar weer een laten printen. Misschien is Richard nog een keer zo gek:) Nog even met Jeroen naar appartement 284 geweest om de intercom te controleren. Die zou het niet doen. Terwijl Jeroen vast naar beneden liep om aan te bellen, zag ik al dat de intercom uit stond… Eerst maar aangezet en gewacht op de bel. Die kwam en ik kon prima praten met beneden. Ook de deur kon ontgrendeld worden, dus het probleem was gewoon dat aan en uit knopje. Het is dan ook een verwarrend apparaat. Meteen de handleiding maar even naar de bewoner gemaild. Toen Colin weer opgehaald. Het eigenlijke plan was om samen een paar balletjes te gaan slaan op de golfbaan waar ze van de week met school waren, maar we vonden het beiden te koud om lekker een uurtje buiten te gaan zijn… We hadden wel trek in vis, dus zijn we wel naar Zandvoort gereden om Floor weer te bezoeken. Op de terugweg nog een portie naar mams gebracht en thuis weer aan de puzzel van het weerstation verder gegaan. Ergens knaagde dit probleem. Ik had het eerder gehad. Hangend na de SHT30 melding… De AM2315 die ik net aan de plug gesoldeerd had… Als die niet door het board herkend wordt, gaat het fout… Dus de alternatieve sensor maar even aangesloten om te kijken of dat het probleem oploste… En jawel… Nu ging het programma verder. Pfff… Houtje-touwtje… Ik heb het al eerder gezegd: ik moet eerst een keer het hele station van voor naar achter opnieuw opbouwen en niet iedere keer een stukje. Wilde dat ik daar een keer tijd voor kon vinden. Ondertussen laat steeds meer gelijmde meuk los in die bak, dus het kan geen kwaad om het een keer aan te pakken. Ik heb nu pe-lijm gevonden die wel – lijkt – te houden. Alle epoxy verbindingen maar loshalen en opnieuw verlijmen. ook maar eens gekeken naar de statistieken van de honeypot. Inmiddels zijn er vandaag alleen al zo’n tweeentwintigduizend !!! inbraak pogingen geweest. En dat is een gewone gemiddelde dag. De meest gebruikte wachtwoorden zijn inderdaad de bekende “1234” of “default” of “password” en zo. Als avondeten, kozen we voor ons gemak en lieten pizza’s komen. Ondertussen deed robosucker ook zijn best om de vloer schoon te krijgen. Niet omdat dat moest, maar omdat ik nog steeds probeer te beslissen of zo’n ding zin heeft of niet. Via de app nog ondersteuning geboden aan Chananja die niet meer wist hoe ze haar computer aan moest sluiten. Het vinden van de juiste voeding en het goede gat was een probleem. Niet bij elkaar te vinden?!?!? Daar moet ik ene keer voor ter plaatse gaan kijken. Zo alle spullen weer inpakken en afreizen naar het landelijke Hillegom. Annet zal nog wel bij het afscheid van haar collega zijn. Morgen de a.l.v. van de cichliden verenigingen. Daar zal de vereniging waarschijnlijk opgeheven worden. En dan zien we het verder wel.

About Peter Hofman 2137 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.