Corona-Matata

In navolging van de mail van gisterenavond dus thuis gebleven vanmorgen. Dat maakt meteen dat ik het rustig aan kan doen om toch nog vroeg aan het werk te kunnen 🙂 Annet moest wel op pad, dus die mocht als eerste in de actie 🙂 Ondertussen heb ik de boel vast opgestart. De volgende mail betreffende de COVID-19 situatie was al weer binnen. De raad van bestuur heeft zich in de persoon van Joost Farwerck uitgesproken over de genomen maatregelen. We worden in twee teams verdeeld. A en B. Afwisselend werkt het ene team vanaf huis en het andere vanaf één vast afgesproken locatie. Voorlopig wordt wekelijks geruild. Hiervoor zal nog wel een en ander aan hardware worden opgeschakeld om de grotere externe belasting te kunnen bolwerken. Verder geen samenscholingen meer van meer dan vijfentwintig personen. De kantine is alleen nog maar open om eten te halen. Er mag niet meer gezeten worden. Reizen tussen de locaties moet zo veel mogelijk vermeden worden, is eigenlijk verboden tenzij absoluut noodzakelijk. Ga zo maar door. Verder veel werk gehad om gebruikers rechten goed te zetten, de team indeling te bekijken en wat dat voor consequenties gaat hebben. Ik zit bijvoorbeeld in team A, dat de oneven weken niet op kantoor mag komen, maar thuis moet werken. In je thuis week, MOET je vanaf huis werken. In je kantoorweek, MAG je naar kantoor. Dat is dan wel een vastgesteld verplichte locatie. voor ons uiteraard Houten. Ik heb dus maar mijn werkplek lekker riant ingericht. Het begint de NASA te lijken 🙂 Werk, vermaak, klusjes, alles onder handbereik. In de middag nog even boodschappen gedaan en toen snel weer verder. We hadden zo veel werk te verzetten dat Only Friends weer in het geding kwam 🙁 Er kwam ook nog een smsje binnen op de standby telefoon, dus ik kon nog even aan de slag. Net na werktijd natuurlijk, dus niemand die het verder op kon pakken. Het bleek een false-positive te zijn. Een probleem dat geen probleem was, maar wel als probleem gedetecteerd werd 🙁 Daar hebben we er af en toe nog eentje van. Tegen de tijd dat ik overal klaar mee was, was er eigenlijk geen tijd meer  om nog naar het zwembad te gaan 🙁 Ik had ook gen zin meer om nog mijn best te doen voor het eten, dus heb ik maar een pizza in de oven gedaan. Na het eten nog even gehobbyd en geknutseld aan een interne honeypot. Ik scan nu al aanvallen van buiten af, maar nu nog gaan scannen wat er intern gebeurd. Als er dus al ingebroken is. Tussendoor kwam weer een smsje binnen op de standby telefoon, dus het was eigenlijk maar goed ook dat ik niet naar het zwembad was gegaan 🙁 Welliswaar wederom een false-positive, maar je moet er toch iets mee doen. Colin kwam ook weer bij me en moest nog even aan zijn huiswerk. Na een poosje was hij moe en ging hij naar bed. De rest zou hij morgen in een tussenuur gaan doen. Het zal mij benieuwen. Nog even Death in Paradise afkijken en dan lekker naar bed.

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.