Mini Ecosysteem

Vandaag moesten we maar iets bedenken. Annet kon niet naar het theater, dus we hadden de hele dag beschikbaar. Annet had nog een cadeau kaart van Boter, Kaas en Olijven, dus daar zijn we gaan lunchen. Daarna lekker een flinke wandeling gemaakt door de Amsterdamse Waterleiding Duinen. Na die wandeling zijn we nog even naar het tuincentrum gegaan om voor Annet nieuwe plantjes te kopen. Ik was nog op zoek naar een mini-ecosysteem, maar bij Oosteinde hadden ze die niet. Lisanne heeft ooit een workshop gedaan om zo’n plantenbak te maken, dus maar even nagevraagd waar ze dat gedaan had. We zijn ook nog maar even naar een ander tuincentrum gegaan, Global Garden, die ze wel had. In verschillende soorten en maten. Maar geen sprak me echt aan. Onderweg naar de uitgang, kwamen we er nog een paar tegen, die al mooier waren. Bij de koffie corner nog wat gedronken en ondertussen had ik wel al besloten een van de latere  potten te kopen. Ik had al gevoeld dat ze wel een beetje zwaar waren om mee te slepen, dus via de uitgang een karretje gehaald en weer via de ingang richting de potten gegaan. Een mooie uitgezocht en meegenomen. We werden nog even aangesproken door een kweker, die me nog even uitlegde waar ik precies op moest letten en hoe ik het beste resultaat zou krijgen. De grind in de pot was nog redelijk nat. Te nat om hem af te sluiten. De pot moet nog een poosje open blijven, tot de grond een beetje ingedroogd is. Dan mag de stop er op en zou het systeem zichzelf in stand moeten houden. Die workshop wil ik ook graag nog een keer gaan doen, maar dan heb ik er nu in ieder geval een die wel goed is 🙂 Terug in Hillegom hebben we soep gemaakt en met een broodje hamburger genuttigd. Inmiddels weten we wie de mol is en Annet heeft het voor het eerst in de geschiedenis goed geraden ?!?!?

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.