Pandemie

Vanmorgen is Annet bijtijds aan de tuin begonnen. De plantjes van gisteren moesten nog op hun plek komen. Ik kon nog even blijven liggen. Toen ons opgemaakt voor het bakkie koffie met de broers en zus. De opkomst was mager, dus we hadden des te meer koek 🙂 In de middag niet veel meer gedaan. Van de regering moeten we de sociale interactie zo min mogelijk houden en het weer was ook niet dermate dat je lekker naar buiten kon. De COVID-19 uitbraak is inmiddels tot pandemie uitgeroepen en begint inderdaad aardig uit de klauw te lopen. Het gekke is dan de mentaliteit van ons westerlingen. In China blijft iedereen gewoon thuis als dat gezegd wordt “wij” wijken uit naar de buren als er bij ons iets dicht gaat. Belgen komen massaal naar Nederland om dat hier de horeca nog open is en in België al gesloten. Een soort omgekeerd ramptoerisme. In de middag nog even naar het strand geweest om uit te waaien. Het was redelijk hoog water, dus de poeltjes zaten vol met meeuwen die op jacht waren naar kokerwormen of iets wat er op leek. Terug in Hillegom, lekker nasi gegeten en bij de televisie gekropen om de maatregelen aan te horen. De scholen gaan allemaal dicht. Dat was één. De horeca gaat ook dicht… Dat zorgt wel dat wij volgend weekend een uitdaging hebben met onze B&B. Het idee om lekker ergens uit eten te gaan, valt in het water. Maar even aan de B&B gevraagd wat de mogelijkheden zijn en waar we goed aan doen. Gracia wist ook te melden dat de Krav Maga tot nader order opgeschort werd 🙁 Dit allemaal door de maatregelen van het kabinet. Gelukkig lijkt thuisbezorgd het wel te blijven doen. die gaan gouden tijden tegemoet! Het Kaj Munk College kwam ook nog op de mail met hun maatregelen. Morgen is de school in ieder geval dicht. Ze krijgen een schema met daar in wanneer ze hun kluisje leeg kunnen komen halen. Verder gaat school voor de examenklassen kijken hoe ze “onderwijs op afstand” kunnen gaan invoeren om de examen voorbereidingen zo goed mogelijk te kunnen doen. Zo nog maar even naar Lubach kijken en dan naar bed. Morgenochtend maar “naar mijn werk”.

About Peter Hofman 2137 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.