Lockdown

Vandaag zit Nederland dus aardig op slot. Scholen dicht, horeca dicht, musea dicht, het hele openbare leven is krakend tot stilstand gekomen. Vanmorgen vanuit Hillegom maar naar “mijn werk” gegaan. Thuis heb ik een betere werkplek dan de eettafel bij Annet. Wel ongezellig, maar rug-technisch wel beter. Inbellen in het oude ochtendgebed ging niet. Omdat ik net de laatste “specials” stand-by achter de rug had, wilde ik nog inbellen, maar dat hebben we via Teams moeten doen. Dat gaf weer problemen met mijn geluid 🙁 Waarom nou niet gewoon Skype??? Maar goed. De reguliere inbelvoorziening lag in ieder geval op zijn gat. Hier en daar wat dingen aangepast, ingeregeld en langzaam maar zeker kwam er weer een werkbare situatie. Net op tijd voor de dagstart. Daar ging ook weer iets niet goed. De helft werd naar Teams gestuurd en de andere helft naar Skype. Maar doordat we weer in Skype werden uitgenodigd, kwam ook dat weer goed. Het valt allemaal niet mee zo’n eerste lockdown dagje. De dagstart op zich was ook een chaos. Iedereen deed maar zijn ding en er was weinig structuur. Na een uur kwam iemand, een externe nota bene, met de opmerking dat een van de dingen om het werk wat beter te laten verlopen, het beter structureren van de dagstart was. Daar dus maar meteen op ingehaakt en het lijkt dat het nu eindelijk door begint te dringen. We gaan het zien. Ondertussen had ik tijd genoeg om iptables op de Minecraft server in te regelen. Die is nu van buitenaf in ieder geval alleen nog maar op de juiste poort bereikbaar. Het buiten houden van vandalen is nu weer een stukje makkelijker geworden. Even een paar broodjes gegeten en weer aan het werk. Er moeten flink wat systemen ge-upgrade worden. Hardware upgrades van virtuele machines, dus eigenlijk software 🙂 Dat leverde weer wat onduidelijkheden op. We zitten wel in het afvoerputje van dingen waar verder niemand iets mee aan kan. Dan beland het vanzelf bij ons en mogen wij het uitzoeken. Op zich leuk, maar “men” verwacht wel dat het gisteren geregeld was. Ook omdat de zaken al een poosje rondwaren alvorens ze in het afvoerputje terecht komen natuurlijk. En zo wordt het ongemerkt nog laat. Snel afscheid genomen en naar mams gegaan. Tegen de richtlijnen, maar er zijn grenzen… De pataza(a)k was wel dicht, dus hebben we maar een lekker broodje genomen. We hadden beiden niet echt veel trek, dus hadden we daar genoeg aan. Nog even geïnteresseerd naar de toespraak van onze minister-president gekeken. Echt veel nieuws had hij niet te melden. Zijn optreden werd aansluitend geroemd tot in de hemel. Alsof hij de genezing zelf had gepredikt. Eerst maar eens even afwachten hoe het gaat lopen in de nabije toekomst. Een paas zakken potgrond uit de tuin meegenomen voor mijn plantenbakken. Mams had er een aantal over. Op weg naar huis nog heel even langs de supermarkt voor wat fruit. Veel meer was er niet te koop. Alles schappen waren verder leeg. Alsof we in een derde wereld land wonen… Thuis nog even een beetje opgeruimd en nu naar bed.

About Peter Hofman 2137 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.