Hardware upgrade

Vanmorgen weer opgestaan en aan het werk gegaan. Annet bleef nog heel even liggen… Wat een wondere wereld. Ze mag niet naar in het zomerpark en moet thuis werken. Dat kan dan net zo goed bij mij. Terwijl ik vast koffie en thee maakte, kwam ze ook uit bed uit rollen. Terwijl ik het wel geloofde en in mijn badjas aan het werk ging, wilde ze lekker douchen en zich aankleden alvorens aan het werk te gaan. Ze gaat wel bij haar manager navragen of ze gewoon op locatie mag zitten om en onder de mensen te zijn en misschien hand en spandiensten te kunnen leveren. De vereenzaming begint al toe te slaan. Maar gelukkig werd haar vanuit de locatie al gevraagd of ze daar kon komen om de gemoederen n de hand te houden. Die locatiemanager naar haar eigen manager gestuurd en er het beste van hopen. Na de lunch, bleek haar iPhone bijna leeg te zijn en daar heb ik geen kabeltje voor, dus al snel was ze genoodzaakt om toch richting huis te gaan. Zelf nog even naar de supermarkt gegaan voor wat boodschappen. Ook even de Cola gehamsterd 🙂 Hamsteren is goed, maar je moet wel even de juiste prioriteiten stellen 🙂 Verder nog wat spullen gehaald die ik van de week nog nodig kan hebben. Terug thuis weer aangehaakt bij de collega’s en verder gegaan met de voorbereidingen tot de virtuele hardware upgrade. We hadden weer te maken met oude, achterhaalde, onbeheerde machines. Twee ervan konden nog het beste aan mij gekoppeld worden als hoofdgebruiker. De interne wiki servers 🙂 Dus met een no-guts-no-glory beide systemen een hardware-schop gegeven. En wonder boven wonder, ging alles van een leien dakje. Na de reboot waren ze weer helemaal “bij”. De derde server van het lijstje er meteen maar achteraan gedaan. Dat was de machine die de sms-jes uit onze monitoring verstuurde. Ook die was zonder problemen aangepast. We hebben hiermee de verhuizers blij gemaakt, want nu kunnen die machines verplaatst worden van de Paalbergweg naar DC2. Het gaf ons ook weer een beetje oefening voor de ander lijst met servers die nog moeten. Die zijn wel van een klant, dus daar zal wat meer afstemming over plaats moeten vinden. Er kleeft wel een nadeel aan thsuiwerken op deze manier. We maken veel meer uren dan normaal. Om te beginnen valt je reistijd al weg en om dat ik dan toch op ben, ga ik maar meteen aan het werk en omdat je dus ook niet terug hoeft, blijf je wat langer on-line hangen. In ieder geval nu wel klaar met werken. Lekker op de bank gaan hangen en televisie kijken, nog wat lezen en dan straks lekker naar bed.

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.